«To liter håp, takk!»


Hvor får vi tak i håp? Det kan selvfølgelig ikke kjøpes for penger. Ikke engang på bensinstasjonen. Tone R. Hellesøy har skrive Ord for helga i avisene denne veka, Påskedag 12. april 2020. (Lukas 24)

Den setningen datt ned i meg forleden mens jeg sto og fylte tanken. Korona hadde entret Norge, og det var merkelig tomt og stille over alt.

Hvor får vi tak i håp? Det kan selvfølgelig ikke kjøpes for penger. Ikke engang på bensinstasjonen.

De to karene på vei til Emmaus (se lukas 24) var triste og forvirret. Jesus hadde blitt korsfestet. Og de hadde håpet at det var han som skulle befri Israel!

Ut fra sin egen forestilling om hvem Jesus / Messias var og hva han burde gjøre, hadde de konkludert med at alt håp var ute. Men hvis de hadde TRODD på Jesus, ville de hatt håp. Han hadde nemlig sagt at han skulle lide og dø, og stå opp igjen den tredje dagen. Dette var den tredje dagen!

Sånn er det for oss også. Hvis vi tror på det Jesus har sagt, kan vi være fulle av forventning. I Bibelen finner vi drøssevis av gode løfter og over hundre vers om håp. Når vi trenger noen liter, kan vi slå opp (f.eks. i Nettbibelen).

Troen på Jesu oppstandelse gir oss håp om evig liv – og evighetsperspektiv på livet: Ingenting er umulig for Gud. Gud elsker oss. Vi kan be om hva som helst. Tiden går ikke fra oss. Selv om vi dør, lever vi.

Troen vår står og faller på oppstandelsen. Se 1. kor 15, 19-20: «Hvis vårt håp til Kristus gjelder bare for dette livet, er vi de ynkeligste av alle mennesker. Men nå er jo Kristus stått opp fra de døde».

Mange tenker at religionene er oppfunnet av mennesker. Med de brillene på, virker oppstandelsen for utrolig. Endel har prøvd å motbevise at Jesus stod opp, bl.a. en journalist som oppsøkte spesialister fra mange fagfelt. Vi kan følge hans jakt på fakta i filmen «The Case for Christ» på YouTube.

Så kan vi fylle på håp ved å høre på f.eks. disse sangene – også på YouTube:

David Andre Østby – Graven er tom (svensk versjon)


Gaither vocal Band – The Road to Emmaus

 

God påske!!!

 

Tilbake